08 Mart 2024 Cuma
8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebeti ile 129 kadın velimizle bir araya geldik.
Ahi İş Kadınları Derneği Başkanı, Kadın Girişimcileri Başkanı,Yardımseverler Derneği Başkanı, Kadın Kooperatifi Başkanı,Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyeleri, çeşitli STK ve basın mensuplarının da katıldığı etkinliğimizde 8 Mart Dünya Kadınlar gününün serencamına ve önemine vurgu yaptık.

Kırşehir Bil Koleji Kampüs Müdürümüz Sn.Yasin Haboğlu; Geleceğe umutla bakmak istiyor ve toplumsal olarak çağdaş muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hayal ediyorsak ancak ve ancak kadınlarımızın da erkekler kadar özgür ve eşit olmasının bir gereklilik değil zorunluluk olduğunu ifade etti.
Milletimizin özgürlüğü ve hakları için savaşıp çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için mücadele veren kadınlarımızın da erkeklerimiz gibi aynı medeni haklara sahip olması ve özgürce kullanmak istemesi en tabii hakkı olduğunu paylaştı.
Cumhuriyetimizin 101.yılında, 129 kadın temsilci ve velimizin teşrifleri ile düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe katılım sağlayan tüm velilerimize ve konuklarımıza teşekkürlerini iletti.
Bozkır’ın Tezenesi, Kırşehir’li Halk Ozanımız Neşat Ertaş’ın deyimi ile;

‘’Kadınlar İnsandır, bizler ise insanoğlu’’ dizesine atıfta bulunarak kadınlarımızın toplumdaki önemini bir kez daha vurguladı.