16 Ekim 2021 Cumartesi

Dünya İnovasyon Okulu Bil Koleji öğrencisi olmanın fırsatı Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı 22 – 26 Mart 2021 tarihleri arasında Aydın Kampüsünde yapılacak.

Aydın’da eğitim sektörüne yenilikçi inovaktif bir kültür getiren Özel Aydın Bil Koleji Eğitim Koordinatörü Muammer METİN, Aydın’lıtüm öğrencilerimizi 22 - 26 Mart tarihinde yüz yüze gerçekleştirilecek “Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı”na davet etti. Sınavlar saat 10:00 , 13:00 ve 16:00 seanslarında seyreltilmiş sınıflarda Covid – 19 tedbirleri kapsamında yüz yüze olarak yapılacak.

BİL KOLEJİ / DÜNYA İNOVASYON OKULU

BİL’ de neler mi var?

“Hibrit  Kariyer” BİL’ de

“Çevrimiçi Öğretim Platformu BİLLEARN” BİL’de

“R.A.D.A.R. Sistemi” BİL’ de

“Yabancı Dil Ödev Takip Sistemi  BİLLANGUAGES” BİL’ de

“Performans İzleme Süreç Analizi” BİL’ de

“Akademik Takip İzleme Süreci BİL’ de

Ve bir çok sistemimizi anlatmak için tüm velilerimizi kampüsümüze bekliyoruz.

 Geleceğin en önemli becerileri arasında yer alan, İletişim yönetimi, itibar yönetimi, gizlilik yönetimi, bilgi yönetimi, fırsat yönetimi, teknoloji yönetimi gibi beceriler İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile bilim kurullarının hazırladığı öğretim programları okulumuzda hayata geçirilmektedir. Bu amaçla öğretmenlerimiz yine İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince hizmetiçi eğitimlere alınmaktadır. Nasıl ki “Dünün güneşi, bugünün çamaşırını kurutmuyor” ise geleneksel öğretim yaklaşımları bugünün Z kuşağı gençlerinde karşılık bulamıyor.

            Dünya İnovasyon Okulu Bil de inovasyon; “Sürekli düşünmek, Yeniden tasarlamaktır. Bil de inovasyon; “Kaliteli öğrenme motivasyonu, hayal gücünü geliştiren zihinsel bir dönüşümdür. “ İnovasyon niteliklerimizde yaratıcılığı, girişimciliği, bilimsel ve analitik düşünmeyi, problem çözme becerilerini odak noktası olarak benimsedik. Özgün yenilikçi modern öğrenciler yetiştirmek için “Yenilikçi öğretim tasarımından hibrit öğrenme deneyimine, Üniversite – Kolej işbirliğinden geleceğe yönelik pedagojik çözümlemelere, kişiselleştirilmiş öğretim platformlarından farklı düşünme biçimlerini destekleyen ölçme ve değerlendirme sistemlerine kadar inovasyon odaklı eğitim modelimiz ile tüm Aydın halkının hizmetindeyiz.Pandeminin başladığı 20 Mart tarihinden itibaren Bil Koleji ailesini oluşturan yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize yönelik 500 ün üzerinde online eğitimler gerçekleştirildi. Böylesine büyük bir çalışma İstanbul Aydın Üniversitesinin Bil Kolejlerine olan desteğinin bir ürünüdür.

BİL KOLEJİ’NDE “BAŞARI BİR KÜLTÜRDÜR.”

 Bil Koleji’nde “Başarı bir kültürdür. Her alandaki başarı takip edilir ve öğrencilerimiz motive edilir. Ödül Takip ve Motivasyon kurulumuzca ödüllendirilir. Öğrencilerimiz açılışımızın ilk yılında sanat kültür ve spor alanlarında düzenlenen okullar arası il birinciliklerinde Satranç, Resim, İstiklal marşını okuma, okçuluk gibi yarışmalarda okulumuza değer kattılar. Akademik anlamda Türkiye geneli yapılan “OKULİSTİK YAYINLARI” deneme sınavlarında Türkiye Birincilikleri ile öğretmenlerini gururlandırdılar. Açılışımızın ilk yılında LGS sınavına giren her 6 öğrencimizden 1 tanesi FEN LİSESİ kazanmıştır.

Aydın Fen Lisesi (2),

Nazilli Fen Lisesi (2),

Ortaklar Fen Lisesi (3),

Denizli Aydem Fen Lisesi (1),

Muğla Fen Lisesi (1)

            Bu vesile öğrencilerimizi ve onları sınavlara hazırlayan öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum.

            Soru çözen, çok net çıkaran öğrenci olmanın yanında sorun çözen karşılaştığı problemlere proje tabanlı yaklaşan bireyler yetiştirmek için varız. Buradan eğitimi öncüleyen velilerimize seslenmek istiyorum. Pandemi süresince öğrencinizin yaşadığını düşündüğünüz öğrenme kayıplarını giderecek yoğunlaştırılmış programlarımız şimdiden hazır. 2021/2022 Eğitim öğretim yılı için erken kayıt yaptıran öğrencilerimiz, bu özel ekstra öğretim programlarımızdan yararlanabileceklerdir. İyi ki Bil Kolejini seçmişim demenin mutluluğunu yaşamak için, bir kahve içimi kampüsümüze bekliyoruz. Tıpkı şuanda yüzlerce bu mutluluğu yaşattığımız velilerimiz gibi.

PANDEMİ SÜRECİNDE YÜZ YÜZE SINAV NASIL YAPILACAK

  Büyük Türk Hakanlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın hastalık anında söylediği;

               “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,

                Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.”

            Sağlık her işin başında gelir. Yine önemli bir ihtiyacımız olan eğitim adına yaptığımız bu sınav Bakanlığımızca salgın sürecinin yönetilmesine yönelik hazırlanan klavuza uygun olarak yapılacaktır. Başvurularda sınav günü geçerli HES kodu istemekteyiz. Yine sınav günü öğrencilerimiz Başvuru belgesi kimlik bilgisinin yanında HES kodu ile gelme zorunluğu bulunmaktadır. HES sorgulaması yapılmayan hiçbir öğrenci sınava alınmayacaktır. 24 öğrencinin eğitim alabildiği 45m2liksınıflarda 14 öğrenci sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde sınava alınacaktır. Sınav süresince sınıfların havalandırılması sağlanacak olup, seans aralarında mutlaka yeni hijyen koşulları sağlanacaktır. Öğrencilerimizin dezenfektanlara kolay ulaşımı sağlanabilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınmıştır.  Bu koşullarda sınav yapacağımızı taahhüt ederek üst makamlarımızdan onayımızı aldık. Bu nedenle öğrencilerinizi sınavımıza gönül rahatlığı içerisinde güvenle gönderebilirsiniz.

GELECEĞİNİZ İÇİN ÖNEMLİ BU SINAVA NASIL KATILABİLİRSİNİZ

Sınavımıza https://bilkolejibursluluksinavi.k12net.com adresinden kayıt yaptırabilirsiniz. Ayrıca kampüsümüze gelerek bir kahve içimi esnasında sınavla ilgili bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz. %100 %90 gibi yüksek burslar kazanabilecekleri, mutlu ve taçlandırılmış başarının adresi Bil Koleji Okula Kabul ve Bursluluk sınavına tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Öğrencilerimize başarılar dilerken sözlerimi Ulu Önder Atatürk’ün bir sözünü paylaşarak bitirmek istiyorum. “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”

 

https://bilkolejibursluluksinavi.k12net.com