14 Nisan 2022 Perşembe

If you can be a good teacher, you can make a world of difference in a student's life. You shouldn't forget that you're a lifelong learner; you won't stop learning and improving yourself. Teaching should come from heart, you shouldn't be a teacher just for its salary. If you want to be a teacher, you should be the best and you should have some skills. Let's talk about these skills. 

İyi bir öğretmen olabilirseniz, bir öğrencinin dünyasında farklılık yaratabilirsiniz. Unutmamalısınız ki siz ömür boyu öğrenensiniz, öğrenmeyi ve kendinizi geliştirmeyi asla bırakmayacaksınız. Öğretmek kalpten gelmeli, sadece maaşı için öğretmen olmamalısınız. Öğretmen olmak istiyorsanız en iyisi olmalısınız ve bazı becerilere sahip olmalısınız. Şimdi bu becerilerden bahsedelim. 

Communication: If you want to make an effective teaching, you should have strong communication. Speak with your students, make jokes, take their attentions, support and encourage them to speak. 

İletişim: Etkili ve kalıcı bir öğretim yapmak istiyorsanız güçlü bir iletişime sahip olmalısınız. Öğrencilerinizle konuşun, şakalar yapın, dikkatlerini çekin, onları konuşmaları için destekleyin ve cesaretlendirin. 

Listening: Listen to your students effectively, if you truly hear your student, you will learn how to teach and reach him/her. Listening will open a door to the student's world. 

Dinleme: Öğrencilerinizi etkili bir şekilde dinleyin, öğrencinizi doğru şekilde duyarsanız ona nasıl ulaşıp nasıl öğreteceğinizi de öğreneceksiniz. Dinleme öğrencinin dünyasına bir kapı açacaktır. 

Collaboration: You shouldn't walk and work alone! You may need some other teachers or leaders to develop your projects. You can learn some new things from other educators, get some creative ideas in group works.  

İş birliği: Yalnız yürümemeli ve yalnız çalışmamalısınız, projelerinizi geliştirmek için başka öğretmenlerin ve liderlerin yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer eğitimcilerden yeni şeyler öğrenebilir, grup çalışmalarında yaratıcı fikirler elde edebilirsiniz. 

Adaptability: You should adjust your teaching methods according to the age of your students, use the internet, computers and technology for making your teaching best. You should adapt to the new age.  

Adaptasyon: Öğretim metotlarını öğrencinin yaşına göre ayarlamalı, öğrenmeyi en iyi hale getirmek için interneti bilgisayarı ve teknolojiyi kullanmalısınız. Yeni çağa ayak uydurmalısınız. 

Empathy: Being empathetic and understanding about what is going on in student’s life will make a bridge between you and your students. Making a good connection directly impacts a student's learning.  

Empati: Öğrencinin hayatında ne olup bittiği ile ilgili empati ve anlayışınız, öğrenci ve sizinle arada bir köprü oluşturacaktır. İyi bir bağ öğrencinin öğrenmesini direkt etkileyecektir. 

Patience: Your patience can be tested many times while you are teaching in the classroom. Take a deep breath when it's unbearable and don't forget that you are the leader of the class, you should be a role model.  

Sabır: Sınıfta bir şeyler öğretirken sabrınız birçok kez test edilebilir. Dayanılmaz hale geldiğinde derin bir nefes alın ve unutmayın ki siz sınıfın liderisiniz onlara rol model olmalısınız. 

Innovation: You should use new methods, ideas and products for teaching because new generation needs this. It will keep your success and energy long lasting.  

İnovasyon: Öğretim adına yeni metotlar, fikirler ve ürünler kullanmalısınız, çünkü yeni neslin buna ihtiyacı var. Bu sizin başarı ve enerjinizin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

 

Kübra Pekkolay

Diyarbakır BİL College English Teacher

Diyarbakır BİL Koleji İngilizce Öğretmeni