03 Eylül 2021 Cuma

          Okullar 06 Eylül 2021 tarihinde açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı duyurduğu andan itibaren tüm okullar yüz yüze eğitim başlayacak şekilde hazırlıklarını tamamladılar. Tabi açılmanın bazı kuralları var. Bu kuralları velilerimiz çok yakından takip ediyorlar. Aslında 06 Eylül hepimiz için bir sınav olacak. 2 yıldır yaşanan olumsuz etkilerin sonucunda hepimizin aklında ve yapması gereken kuralların başında Maske, Mesafe ve Temizlik kaldı. Pazartesi ilk ders zili ile birlikte öğrencilerimizle bu kurallara uyarak eğitim ve öğretime başlayacağız.

          Asıl önemli olan ilk günün ardından bu kuralların uygulanması kısmında devamlılığı sağlamak. Başta devlet, veliler ve tüm öğretmenlerimiz bunu gözlemliyor ve kuralların uyulması konusuna önem veriyorlar. Bu bizim en öncelikli hedefimiz. Yeni kurallar arasında aşı olma zorunluluğu yok ama aşıya teşvik için haftada en az 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu var. Ülkemizde aşı bulma sıkıntısı ya da aşı olma zorunluluğu bulunmuyor. Maalesef bazı kesimlerin hala aşıya tereddütle yaklaştıklarını görüyoruz.

          Ama şimdi durum farklı, ortaya çıkan varyantlar ve toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşı olmamız şart. Belki şimdilik gönüllük esasına göre yürütülen aşılama işlemi ileride sosyal ortamların daha da artmasıyla zorunluluk haline gelecektir. Kaldı ki konser, tiyatro gibi kamuya açık alanlar için de test yapılacak. Toplu taşıma araçlarında da bu zorunluluk yakında çıkacaktır.

          Okullarımızda aşısız öğretmenimiz yok. Bu bizim öncelikli aldığımız kurallar içinde yer alıyor. Elbette tüm birimlerimizle (Servis, Kantin, Hizmetli, vb. dahil) temizlik, maske ve mesafe kurallarını çok iyi biliyor ve dikkat ediyoruz.  

          Yepyeni bir döneme başlıyoruz. 2 yıllık alışkanlıklar kazandıran bir dönemi geride bırakıyoruz. Gündemimiz pandemi ya da korona değil, elbette unutmayacağız ve tedbirleri gevşetmeyeceğiz. Öncelik hedefimiz öğrencilerimize kaybettikleri bu 2 yılın telafisini vermek ve yeni düzene adapte olarak çalışma düzenine eskisinden daha aktif katılmaktır.

          Öncelikle tüm velilerimize ve iş ortaklarımıza sonrasında toplumsal bağışıklığın sağlanması için tüm bireylere aşı olmanın önemini anlatacağız. Artık hiçbirimiz evlere kapanmak ve sosyal hayattan kopmak istemiyoruz.

Osman ÖZŞEN

BİL Eğitim Kurumları

IT ve Eğitim teknolojileri Koordinatörü